Oopjen Coppit (1611-1689)

Oopjen was de oudste van drie dochters in een oude, wel varende Amsterdamse familie. Zij poseerde een jaar na haar huwelijk voor Rembrandt. Zij was 23 en zwanger van hun eerste kind. Hun huwelijk was een verbinding van families; oud geld en nieuw geld. Dat werd gevierd met de bestelling van monumentale portretten, bij de beste portrettist van de stad: Rembrandt.

Portret van de 23-jarige Oopjen Coppit staand ten voeten uit op een tegelvloer in een verder ongedefinieerde ruimte. Zij is gekleed in een kostbare zwarte jurk, kanten kraag en manchetten en een zwarte sluier. Zij draagt kostbare sieraden. In haar rechterhand houdt zij een waaier van zwarte struisvogelveren.

ORIGINEEL

h 207,5 cm × b 132 cm
lijst: h 236,5 cm (Outside (frame) measurements: 236,5 x 161 x 17 cm) × b 161 cm (Sponningbreedte (mogelijk): 209,5 x 135,5 cm)

Let op! Deze reproductie wordt nu ingeladen in ons bestelsysteem. Wach tot het inladen is voltooid en u een formaat kunt selecteren. Het inladen van het bestand kan vanwege hoge bestandsresoluties tientallen seconden in beslag nemen.